Cattery van de Simona’s

Sacred Birmans, our life , our love.

25 years of dedication.

Cattery van de Simona’s

Sacred Birmans, our life , our love.

25 years of dedication.

Welkom,

Op deze pagina willen wij “ Markus en Simona “ ons even voorstellen en het ontstaan van Cattery van de Simona’s beschrijven om zo een kleine indruk te geven hoe wij verknocht zijn geraakt aan de heilige birmaan .

Sinds 1992 zijn wij in de ban van de Heilige Birmaan dat was het jaar dat wij onze eerste birmaan kitten ( Smoky ) verwelkomden in ons leven .

We vonden dat witte vlekje op zijn kin zo leuk", niet wetend dat het zo niet hoorde verder had hij wit tot onder zijn oksels en aan de voorpoten had hij sporen .

Door hem zijn wij als een blok gevallen voor dit ras, puur op karakter en niet te vergeten die prachtige blauwe ogen .

Kort daarna kregen wij onze eerste Sealpoint poes Sammy die ons het eerste nestje kittens schonk en waren deze twee de grondleggers van “ Cattery van de Simona’s .

Ons doel is om een lief en aanhankelijke birmaan te fokken, raszuiver en gezond .

Maar bouw, profiel, vacht, de kenmerkende witte voetjes, de blauwe ogen en misschien wel het belangrijkste, het karakter staat bij ons voorop .

Onze birmanen mogen het hele huis gebruiken dat heel erg katvriendelijk is en de tuin die volledig is afgeschermd zodat ze naar hartelust kunnen spelen of gewoon lekker kunnen luieren .

Het is nu al vele jaren dat wij birmanen hebben maar genieten nog iedere dag van ze en zouden geen dag meer zonder ze willen zijn .

Voor de kittens zoeken we een liefdevolle nieuwe eigenaar en willen ook altijd met de mensen persoonlijk contact hebben voordat wij besluiten of wij een kitten afgeven . De kittens worden in de huiskamer grootgebracht, zo raken ze vanaf de eerste dag vertrouwd met alle spannende dingen die deze grote wereld voor ze in petto heeft.


En dit is sinds kort onze nieuwe huisgenoot “ Marley “

Marley is een Golden Doodle en maakt ons gezinnetje compleet, ze heeft een superlief karakter en kan goed overweg met de birmaantjes .

Af en toe zal er van haar ook een nieuwe foto op de site te vinden zijn.

Tot zover een kleine beschrijving van onze Cattery, en we hopen dat u een kleine indruk heeft kunnen krijgen over Cattery van de Simona's. 

Veel plezier met het bekijken van de rest van onze site, voor vragen of meer informatie kunt u ons altijd bellen of een e-mail sturen.

Liefs, Markus en Simona.

Heilige Birmanen, al 25 Jaar onze hobby, met nog steeds dezelfde passie en toewijding